Niet. En niet van plan.
Ik ben deze taart aan het maken, omdat ze er zo lekker uitziet en de bloedappelsienen stonden in reclame op de vrijdagsmarkt. Ik ben echter niet zo geduldig als sommige anderen vrees ik.
Dingen die ik volgens het recept wel had moeten doen, en niet deed
– eerst kneden, dan water (gewoon alles in kitchen aid will do)
– half uur laten rusten (10 min is dichtbij, vind ik)
– vruchtvlees van tussen de vellekes halen van de appelsien (zie ik eruit alsof ik tijd te veel heb)
dingen die ik niet van plan ben te doen:
Vier uur wachten voor het afbakken.
Het zal mij benieuwen wat het wordt, die taart.
*hehe*
Dat “kneden voor water toevoegen”, is omdat de boter goed zou mengen met het deeg; dat half uur rusten, is omdat het deeg niet zou blijven plakken, als ge het uitrolt; als de vlieskes er nog in zitten zal het wat bitterder smaken, denk ik; en opgelet: wat minder lang bakken, als ge ze niet invriest!
Zolang ze maar goed smaakt! (Geef een update straks hé.)
pas toch op. straks staat sos piet in uw keuken.
o zoooo herkenbaar.
een kookboek, dat dient om inspiratie op te doen, toch zeker niet om een recept te volgen zekers ?
en hoe is’t geworden?
en het resultaat?
Enorm herkenbaar. Dan vraag je je op het einde af waarom de cake in mekaar is gezakt, de randen zwart zien en het binnenste nog moes is. Ach, het is dan maar de oven z’n schuld, zeker?