Dink. Taart. Kamp.
Straks maak ik taart, ik voel het. Normaal gesproken heb ik geen tijd voor dat soort leutigheden, maar ik heb goesting om taart te bakken. En als Annie mag, dan mag ik ook. Dat vind ik wel, ja.
Trouwens. Vlaai dat is bruin met rozijnen en speculoos en lekkerkoek, volgens mij. Dit is gewoon taart. Dink.
En ik weet zeker dat dat geen echte vlaai is.
Want ‘vlaai’ is en nu citeer ik Van Dale, de dikke:
vlaai (de; vlaaien)
plat, rond gebak, vaak gevuld met vruchtencompote, als Limburgse specialiteit
En als rasechte Limburgse kan ik dat alleen maar beamen.
SMAKELIJK!
Vlaai is bruin met rozijnen en speculoos en peperkoek.
Limburgse vlaai is iets anders, maar is geen vlaai. Limburgse vlaai is dan wel weer echte taart. Echte vlaai is geen taart. graag gedaan.
En Vandale is een zeveraar. Zeg dat Bart en ik het gezegd hebben.
Ik roep hierbij de Limburgse Onafhankelijkheid uit!
Nationaal gerecht: Pruimenvlaai! De echte!
Maar ik wil die van ‘jullie’ best wel eens proeven.
i’ke leefste krammél, as het bi oos iever vlaai geet, haag dich dan efkes deine mond.
doobi nog get aaners. wie es het met oer vlaai? gonk al noo believe in oer kieke?
Ja wabliefteru tantannie! Dat is na toch wel iel plà à t zenneuh! Mijn neefje van 4 kan ook zo tiepen.
I, zijde gij toevallig uit de zwalmstreek afkomstig? Dat is de enige plaats in de vlunders waar ik ooit iemand over lekkerkoek heb horen spreken (i.c. mijn meetje).
Vlaai is zeker zonder rozijnen, maar misschien kan je ook potting (broodpudding) maken? Mét rozijntjes, en héél lekker!
Neenee “lekkerkoek” zeggen ze niet alleen in de zwalmstreek , hier in Lovendegem is dat even gekend als pottink.
Lekkerkoek, da’s toch gewoon peperkoek?
ja ,”lekkerkoek” is inderdaad Meetjeslands en blijkbaar ook dialect uit de Zwalmstreek voor “peperkoek “.
Vlaai, dat komt vanachter uit een koe.
Vloan, dat is bruin en lekker en zonder rozijnen.