eten

Dink. Taart. Kamp.

Straks maak ik taart, ik voel het. Normaal gesproken heb ik geen tijd voor dat soort leutigheden, maar ik heb goesting om taart te bakken. En als Annie mag, dan mag ik ook. Dat vind ik wel, ja.

Trouwens. Vlaai dat is bruin met rozijnen en speculoos en lekkerkoek, volgens mij. Dit is gewoon taart. Dink.

11 thoughts on “Dink. Taart. Kamp.

  1. En ik weet zeker dat dat geen echte vlaai is.
    Want ‘vlaai’ is en nu citeer ik Van Dale, de dikke:
    vlaai (de; vlaaien)
    plat, rond gebak, vaak gevuld met vruchtencompote, als Limburgse specialiteit
    En als rasechte Limburgse kan ik dat alleen maar beamen.
    SMAKELIJK!

  2. Vlaai is bruin met rozijnen en speculoos en peperkoek.
    Limburgse vlaai is iets anders, maar is geen vlaai. Limburgse vlaai is dan wel weer echte taart. Echte vlaai is geen taart. graag gedaan.

  3. Ik roep hierbij de Limburgse Onafhankelijkheid uit!
    Nationaal gerecht: Pruimenvlaai! De echte!
    Maar ik wil die van ‘jullie’ best wel eens proeven.

  4. Ja wabliefteru tantannie! Dat is na toch wel iel plààt zenneuh! Mijn neefje van 4 kan ook zo tiepen.

    I, zijde gij toevallig uit de zwalmstreek afkomstig? Dat is de enige plaats in de vlunders waar ik ooit iemand over lekkerkoek heb horen spreken (i.c. mijn meetje).

    Vlaai is zeker zonder rozijnen, maar misschien kan je ook potting (broodpudding) maken? Mét rozijntjes, en héél lekker!

  5. Neenee “lekkerkoek” zeggen ze niet alleen in de zwalmstreek , hier in Lovendegem is dat even gekend als pottink.

  6. ja ,”lekkerkoek” is inderdaad Meetjeslands en blijkbaar ook dialect uit de Zwalmstreek voor “peperkoek “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *