Voedsel-autisme.
Kijk. Het is heel simpel. Op paaszondag eet ik Belgische asperges. En dan is het me gelijk of die nu vijf euro, tien euro, of gelijk gister in de aula 12 euro voor een pakske kosten: Belgische asperges zal i. eten.
En daarbij eet ik lamsvlees. En gratin dauphinois. Al vergaat de wereld: dat eet ik op paaszondag.
Daarmede wil ik na de term ochtendautisme ook het voedselautisme lanceren. Want daar heb ik ook een beetje last van.
Belgische asperges op pasen.
Mossels op de eerste avond van de Gentse Feesten.
Oesters op oudejaarsavond.
Barbecue de eerste keer dat het meer dan 25 graden is buiten.
Daarnaast zijn er ook combinaties die samen horen:
Fishsticks, dat eet je enkel met erwten uit blik, koud met een beetje mayonaise erdoor en een gesnipperd ajuintje. En met zelfgemaakte tartaarsaus en puree.
Bij spaghetti bolognaise drink je coca cola.
Op rozijnenbrood hoort preparé, en op suikerbrood smeerkaas.
En neen. Van al die dingen kan niet afgeweken worden en ik wens daar niet over in discussie te gaan. En gelieve mij nu te excuseren, want ik ga onze asperges gaan kuisen.
“Daarmede wil ik na de term ochtendautisme ook het voedselautisme lanceren. Want daar heb ik ook een beetje last van.
Belgische asperges op pasen.
Mossels op de eerste avond van de Gentse Feesten.
Oesters op oudejaarsavond.
Barbecue de eerste keer dat het meer dan 25 graden is buiten.
Daarnaast zijn er ook combinaties die samen horen:
Fishsticks, dat eet je enkel met erwten uit blik, koud met een beetje mayonaise erdoor en een gesnipperd ajuintje. En met zelfgemaakte tartaarsaus en puree.
Bij spaghetti bolognaise drink je coca cola.”
Dat geldt ook hier. Behalve dat laatste met de prepare en smeerkaas. 😀
Gisteren is die van ons, samen met de vruchten onzer lenden, bij haar ouders gaan paaseieren rapen en gaan eten.
Vanmorgen, toen ik als laatste de badkamer gebruikte, wist ik het. Die hebben ook asperges gegeten.