Patatjes met rozemarijn.
Een afkeer heb ik van patatten schillen. Een afkeer, zeg ik u.
Gelukkig ben ik -zoals ze dat bij ons zeggen, in de heimat- nen plantrekker van het zuiverste water. Daaruit is dan ook dit recept ontsproten.
Rozemarijn is een cruciaal onderdeel van dit gerecht. Verse rozemarijn, niet van die pottekes gedroogde brol.
– vis de kleinste aardappelen uit de zak
– spoel ze grondig en verwijder eventuele vieze uitstulpsels met een mes.
– snij in stukjes
– kook gaar en giet af
– doe olijfolie in een wok (bij voorkeur knoflook-olijfolie. Voor de leken: dat is gewone olijfolie die u in een flesje geeft gegoten waarna u er een hoop knoflookteentjes -gepeld, inderdaad- heeft bijgegooid. Een paar dagen laten trekken en dan binnen de maand opgebruiken.)
– snij een ajuintje fijn. gooi in de wok.
– voeg aardappelen toe, peper, zout en laat twee minuten bakken
– voeg veel gesnipperde rozemarijn toe .
– bak en roer tot er een korstje is.
Is inderdaad gewelduh lekker. Maar weet je wat nog beter is? Daar een bakje spekblokjes doorroeren. Echt om duimen en vingers van af te likken.
Njammie.
wat ook onweerstaanbaar is, is als je bij bovenstaande versnipperde stukjes geconfijte gember doet (eventueel met wat siroop, maar niet teveel)
of als je zoete aardappelen bakt met rozemarijn, korianderzaad en geconfijte gember (zonder ui)
en je kan er nog allerlei andere fijngeblokte knollen bij doen voor een winters gevarieerd resultaat
héééérlijk
En waar zit dat lamsboutje dan?