Lief klein konijntje
Gisteren mijn eerste stukje wild gegeten van het seizoen.
Hazen zijn fantastische beesten, zeg ik u. En hun rug is nog fantastischer in een licht roomsausje met kroketjes en witloof.
*duikt weg om projectielen van dierenliefhebbers te ontwijken*
Vrijdagavond een stukje hert gegeten in jour de fete. Hertjes zijn fantastische beestjes. Met een gratinke en wa witlof. Hmm.
Ik hou niet zo van haas. Liever konijn. Of patrijs ! Van die lekker opgevulde patrijsjes met calvados en al !
Mmmmmmm râble de lièvre, geflambeerd, roomsaus.
Ik ga denk ik eens langs de wildverkoper gaan en mijn moeder vragen te koken dit weekend 🙂
Konijn mmm…
zolang het geen rendieren zijn!
Mmm rendier… gerookt of gedroogd…
En een malse steak, geflambeerd en met roomsaus…
Eigenlijk: om het even wat geflambeerd en met roomsaus is lekker 🙂
Hertekalf (Bambi) iemand? Toch wel mét stip mijn uitverkoren favoriet.
hier spreekt een verdraagzame vegetariër: ik krijg het van die pippo’s die mensen uitschijten voor het vuil van de straat omdat ze in de kerstperiode foie gras eten, maar zelf hun hand niet omdraaien voor een biefstuk uit de bio-industrie. mijn advies: eet wat je wil, en doe het in overeenstemming met je geweten. en d’r verder niet zo veel woorden aan vuil maken. smakelijk! 🙂