eten

ik ben gelijk een foodie

eten

Kippefilet met geitenkaas

Neem per twee personen één dubbele kippefilet. Snij die in twee.

Snij iedere enkele kippefilet doormidden, zoals u met een sandwich zou doen. Laat dus nog een randje vasthangen. Plooi open.
Fun part: sla met een plank of een ander hard en vlak voorwerp op de filet. Tot ie een beetje plat is.
Kruid de binnenkant met peper en zout.
Beleg de kipfilet-sandwich met plakjes geitenkaas (een bouché. De vellekens mogen eraan blijven.)
Vouw dicht.
Kruid de buitenkant met peper en zout.
Bak de kippenfilets.

Dit recept werkt perfect ook perfect met gandaham erbij. Of met camembert, boursin, blauwe kaas, mozarella,…
Eender wat u in de frigo heeft eigenlijk.
Als dat niet handig is.

eten

Witloofjes

Vandaag een recept voor de durvers onder u. Het lijkt niet zo evident qua combinatie, maar heb vertrouwen in i.: het smaakt opperbest. Witloof is het basisingrediënt, een kwartier is de bereidingstijd en u serveert het bij vlees. Varkensgebraadje, lamskoteletje, u kent dat wel: dat gedoe dat u bij de slager koopt. (more…)

eten

Pasta met blauwe kaas.

U heeft van doen: olijfolie, een doosje spekjes, een bakje champignons, een stuk blauwe kaas, een zakje gruyère, een doosje room (alpro soya, of iets lights voor de gezonde mensen), parmesan, pasta en bieslook, 15 minuten tijd. (more…)

eten

Nieuw op Kerygma!

Ha!
Voor mijn eigen gemak en om uw dagen smakelijker te maken heb ik besloten een nieuwe rubriek te starten op Kerygma. De rubriek heet “what’s cooking?” (ja, het kind moest een naam hebben) en ik ga elke keer als ik een uit de hand gelopen keuken-experiment heb uitgevoerd en tot een goed einde heb gebracht (which is like always, want ik ben een uitstekende kok, haha), het recept hier opschrijven. Want ik vergeet dat altijd, hoe ik iets heb gemaakt. En ik slaag er door mijn gebrek aan zelfbeheersing slechts zelden in om een gerecht twee keer hetzelfde te laten smaken.

Puur egoisme dus, maar het is mijn blog, dus ik doe lekker waar ik zin in heb.