eten

ik ben gelijk een foodie

eten

Homarus, I love you.

Bruno heeft er een heus project van lopen, en ik kreeg mijn trilogie voor onze dertigste verjaardag van lief. Door de verhuis en de bijhorende chaos in het huis, had ik weinig zin om te koken, maar recent is alles weer in zijn plooi gevallen. En is mijn goesting om te klooien met kookpotten helemaal teruggekomen.

De leidraad daarbij is de laatste week de homarus geworden, inderdaad. De recepten zijn allemaal basisdingen, niet echt moeilijk te maken en kort en bondig beschreven. Dat laat natuurlijk ruimte voor improvisatie en dat hebben wij graag. Het scenario is de laatste dagen heel eenvoudig: in de voormiddag gooi ik het boek open op een willekeurige pagina en dat eten we die avond. Zijn de revue gepasseerd: spagetti carbonara, moussaka en vandaag saltimbocca alla romana. Benieuwd wat het morgen wordt!

eten Ja!

Bioplanet, I love you.

Daarnet ging ik in de bioplanet snel een zakje quinoa halen, want daar verkopen ze dat en ik eet dat al eens gaarne sinds Zuid-Amerika.

Aan de kassa, alwaar ik 2 euro 45 cent moest betalen voor de quinoa, kreeg ik een zakje muesli en een doos sojamelk cadeau (want het is bio-week) én een basilicum-plantje (want de winkel bestaat vijf jaar).

Vier dingen voor de prijs van één. Bio is de max.

eten

Het record: vervolg.

Zie ook.

Datum: 29 april 2007
Volgnummer: 2007 – 2
Locatie: bij klijn, J. en kleine Helena thuis

De tweede bbq van het seizoen, op een dag die zo warm was dat het wel augustus leek in plaats van april. Met scampi, brochettes van kip en koebeesten, worstjes en steak. En slaatjes en tomaat, en een kaastaart van françoise toe.

Foto’s volgen. Of misschien niet.

eten

Etentje.

– lauw slaatje met asperges en rauwe ham
– lam, gratin en groentenmengeling met balsamico
– appeltaart

hoera! vakantie-eten!